U Novom Sadu protestanti skinuli hrvatsku zastavu

 Novom Sadu protestanti skinuli hrvatsku zastavu Potpredsjednica Srpske radikalne stranke Gordana Pop Lazić najavila je da će ta stranka u nedjelju navečer organizirati prosvjedni skup zbog uhićenja haškog optuženika Ratka Mladića.


 

Prosvjed će u Beogradu početi u 19 sati, a održat će se pod nazivom “Suradnja s Haškim sudom je izdaja Srbije”, piše Beta. Pop Lazićeva je kazala da policija mora osigurati da prosvjed prođe mirno, ali i da radikali imaju pravo pozvati ljude na okupljanje i izražavanje mišljenja o uhićenju Ratka Mladića.

 

Policija je jučer zbog narušavanja javnog reda i mira u Beogradu privela 35 ljudi, a za sada će podići tri kaznene i jednu prekršajnu prijavu. Nakon uhićenja Mladića, grupa od 20 do 30 mladića je jučer popodne i navečer pokušala organizirati prosvjede, ali je policija spriječila veće incidente.

 

Prosvjednici u Novom Sadu su se, nakon što su kamenjem zasuli Regionalni ured Demokratske stranke, sukobili s policijom. U tim sukobima su ozlijeđena dva prosvjednika. Radio televizija Vojvodine je izvijestila i da su prosvjednici sa zgrade kazališta skinuli hrvatsku zastavu. U Novom Sadu se jučer okupilo oko 500 prosvjednika. U Beogradu je vlast zabranila javna okupljanja.

Komentari

komentara