Uhićen šef MMF-a zbog pokušaja silovanja hotelske sobarice

Uhićen šef MMF-a zbog pokušaja silovanja hotelske sobariceČelnika Međunarodnog Monetarnog Fonda, Dominiquea Straussa-Kahna (62), uhitili su u New Yorku u subotu navečer zbog optužbi za seksualno napastovanje, prenose američki mediji.


 

Ispitivali su ga u policijskoj postaji o povezanosti s pokušajem silovanjasobarice hotela na Times Squareu.

 

Policajci su čelnika MMF-a uhitili u zrakoplovu Air Francea samo nekoliko minuta prije nego je sa zračne luke JFK trebao otići za Pariz. Prema policijskim izvješću, Strauss-Kahn se pojavio potpuno gol pred sobaricom (32) nakon što je ušla u njegovu sobu kako bi ju očistila.

 

Nasrnuo je na nju, ali se nekako uspjela izvući te je otrčala do recepcije hotela, a čelnik MMF-a je do dolaska policije već pobjegao. Sobaricu je lakše ozlijedio, a liječničku pomoć su joj pružili u bolnici Roosevelt na Manhattanu. Terete ga za seksualno napastovanje, pokušaj silovanja i oduzimanje slobode.

 

Od uhićenja Dominique nije davao službene izjave. Direktor sigurnosti u hotelu u kojem je Strauss-Kahn odsjeo, John Sheehan, kazao je kako svi surađuju s vlastima, piše CNN. Odvjetnik Benjamin Brafman rekao je kako će Strauss-Kahn reći da ‘nije kriv’ kad ga izvedu pred suca.

 

Dominique Strauss-Kahn je vodstvo MMF-a preuzeo 2007. godine. Bio je francuski ministar financija te je profesor ekonomije na fakultetu u Parizu. Spominjalo ga se i kao mogućeg kandidata za predsjednika Francuske na izborima sljedeće godine.

Komentari

komentara