Upitan kredibilitet sobarice oslobodio Strauss-Khana optužbi

Upitan kredibilitet sobarice oslobodio Strauss-Khana optužbiOptužbe protiv bivšeg čelnika Međunarodnog monetarnog fonda Dominiquea Strauss-Khana za seksualno napastovanje najvjerojatnije će, prenosi Guardian, biti odbačene.


 

 

 

Tužitelji će, kako je objavio anonimni izvor, najvjerojatnije na ročištu u utorak sudu objasniti razlog odbacivanja optužbi, a kako tvrdi izvor, na takav potez odlučili su se zbog upitnog kredibiliteta žene koja je optužila Strauss-Khana.

Nakon zaokreta u slučaju čiji su se dokazi u jednom trenutku smatrali vrlo čvrstima, ured državnog tužitelja objasnit će navodno napadnutoj ženi kako odustaju od slučaja prvenstveno zbog nedostatka dokaza koji upućuju na seksualni napad te zbog njezine nedosljednosti i sklonosti laganju, zbog čega bi porota teško povjerovala njezinu svjedočanstvu.

Podsjetimo, slučaj Strauss-Khana zaintrigirao je cijeli svijet kada je izgledalo da se cijela njegova karijera temelji na seksu, nasilju i politici. Obećavajući francuski predsjednički kandidat, u domovini poznat kao “Veliki Zavodnik”, optužen je za brutalan i prijezira vrijedan napad na afričku imigranticu koja je čistila njegov luksuzni hotelski apartman. Ulozi su bili visoki i za optuženoga, a i za državnog tužitelja kojemu je nakon 18 mjeseci rada u državnoj službi dodijeljen ovako važan slučaj.

 

hspf.info

Komentari

komentara