Vehabije vježbaju gađanje na Dodikovim plakatima

Vježbe gađanja vehabije na Mahnjači, na granici između općina Teslić u Repubici Srpskoj i Zenice u Federaciji BiH, izvode na predizbornim plakatima na kojima je slika aktualnog predsjednika R. Srpske Milorada Dodika, piše Vježbe gađanja vehabije na Mahnjači, na granici između općina Teslić u Repubici Srpskoj i Zenice u Federaciji BiH, izvode na predizbornim plakatima na kojima je slika aktualnog predsjednika R. Srpske Milorada Dodika, piše “Fokus”.


 

 

Stanovnici tog kraja ispričali su kako je nedavno u šumu viđena grupa od 12 vehabija, među kojima je bio i njihov suseljanin po imenu Nazif, kao i instruktor kojeg su zvali Fuad, koji je stranac.

 

Mještani ističu da su se žalili policiji Republike Srpske, ali da oni ništa ne mogu uraditi, jer je riječ o području koje je nakon posljednjeg rata pripalo Federaciji BiH.

 

Ekspert za terorizam Dževad Galjašević napomenuo je kako obavještajni i sigurnosni organi već duže vrijeme posjeduju saznanja o uporištima vehabijskog pokreta u rubnim djelovima Republike Srpske i da je teslićko selo Kamenica samo jedno u nizu baza radikalnih islamista.

 

Predsjednik Savjeta teslićke Mjesne zajednice Blatnica Ljubomir Malivojević rekao je ranije Srni da pripadnici vehabijskog pokreta vrše vojnu obuku na Manjači (Mahnjača) na granici općina Teslić u Republici Srpskoj i Zenica u Federaciji BiH, ispričavši kako se u nekoliko navrata nedaleko od nekadašnjeg vojnog objekta na Mahnjači čula rafalna pucnjava iz automatskog oružja.

 

Srpski povratnici u ovaj dio blatničkog kraja, koji je do rata pripadao općini Teslić, naveli su da su vehabije u dva navrata poslije 6. svibnja izvodili vježbe gađanja iznad nekadašnjeg srpskog sela Kozila, koje se nalazi nedaleko od Palašnice. U Policiji RS Srni je ranije potvrđeno da je u teslićkom selu Kamenica vidno prisustvo “osoba koje svojim izgledom i načinom oblačenja podsjećaju na pristalice vehabijskog pokreta”.(Srna)

Komentari

komentara