Vrankić: Glupo je zbog tri-četiri projekta ostati bez cijelog IPA paketa

 

Ministar financija BiH Dragan Vrankić izjavio je Srni da zbog tri – četiri projekta nije trebalo praviti glupost koja je dovela do toga da Bruxelles ospori cijeli IPA paket za BiH za 2011. godinu.


 

 

U Bruxellesu je jučer procurila informacija da je Europska komisija donijela odluku da suspendira sve projekte Instrumenata pretpristupne pomoći (IPA fondove) za BiH za 2011. zbog stava Vlade Federacije BiH da ne prihvati revidiranu listu projektnih prijedloga IPA 2011, koju je prošlog tjedna usvojilo Vijeće ministara.

 

“Ono što je usuglašeno u Vijeću ministara BiH nije ono što se željelo u startu, ali je puno bolje da iskoristimo 89 milijuna eura nego ništa”, rekao je Vrankić i dodao da “kada se jarci na brvnu potuku, pa neće ni jedan popustiti, onda padnu u vodu”.

 

Prema njegovim rječima, to još jednom potvrđuje da u BiH nema spremnosti za dijalog, politički dogovor i da smo svi taoci političkih nesporazuma u zemlji.

 

“Ključ rješavanja svih problema u BiH jeste postizanje političkog konsenzusa” naglasio je Vrankić.

 

U revidiranoj listi IPA programa za za 2011. koju je usvojilo Vijeće ministara BiH nalazi se ukupno 14 projekata vrijednih 88,08 milijuna eura.

 

Preostalih 8,2 milijuna evra, koja je BiH prvobitno trebala dobiti za četiri projekta u oblasti poljoprivrede, zapošljavanja, statistike i pravosuđa, usmjerena su na regionalne projekte IPA i BiH bi ih mogla koristiti kroz projekte prekogranične suradnje. Ove projekte ranije je osporila Republika Srpska jer se radi o oblastima koje su u ingerencijama entiteta, a ne države.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara