Za Ovčaru sam saznao iz medija

“Za Ovčaru sam doznao iz medija. Nikada mi ne bi palo na pamet kako će netko odvesti zarobljene vojnike i strijeljati ih. To je najveće zlo koje netko može učiniti”, izjavio je ratni zločinac Veselin Šljivančanin za beogradsku politiku.


“Kao vojni dužnosnik nisam vjerovao da postoje državne granice. Da sam i malo sumnjao u nastanak neovisne države Hrvatske nikada ne bih ratovao”, kazao je Veselin Šljivančanin u intervjuu srbijanskoj Politici samo tjedan dana nakon dolaska iz Haaga i dodao kako je kao pripadnik JNA radio isključivo prema zakonima i propisima koji su tada bili na snazi.

Odgovarajući na pitanje bi li danas postupio isto kao i prije dva desetljeća što se tiče zločina na Ovčari napomenuo je kako je svakodnevno za vrijeme sukoba u Vukovaru i okolici inzistirao na sastanku s bivšim članovima JNA koji su prešli u hrvatsku vojsku kako bi razgovarali o prekidu vatre i mirnom rješenju.

“Za Ovčaru sam doznao iz medija. Nikada mi ne bi palo na pamet kako će netko odvesti zarobljene vojnike i strijeljati ih. To je najveće zlo koje netko može učiniti”, tvrdi Šljivančanin i potkrepljuje to činjenicom kako niti jedan od svjedoka koji je svjedočio protiv optuženika za Ovčaru u niti jednom trenutku nije spomenuo njega kao odgovornu osobu.

Još uvijek ne može vjerovati kako se zločin na Ovčari zaista dogodio, ali ako je sud tako odlučio onda se Šljivančanin tome neće protiviti. Objasnio je i kako je svaki slobodni trenutak u haaškom pritvoru provodio s Miroslavom Radićem, ali nikada nisu razgovarali o optužnici nego su se prisjećali nekih drugih vremena, uspomena i obitelji.

 

Komentari

komentara