Zbog napada na Budimira i Asića, iz HSP-a BiH najavili tužbu protiv Večernjeg lista i drugih “huškačkih medija”

 

Predsjednik HSP-a Zvonko Jurišić i njegov zamjenik Živko Budimir zatražili su danas od MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije i županijskog Tužiteljstva da pokrenu sve potrebne aktivnosti, kako bi bili sankcionirani počinitelji nedavnog napada na Budimira i zastupnika te stranke u parlamentu BiH Željka Asića.


 

 

Budimiru, koji je predsjednik Federacije BiH, prijećeno je smrću, a Asić je fizički napadnut u subotu na jednom svadbenom slavlju u Kruševu kod Mostara.

 

Jurišić je rekao da već određeno vrijeme postoje sustavni napadi na članove i funkcionare HSP-a, da je ovaj nedavni napad na Budimira i Asića vrhunac linča koji provode pojedini mediji, “a sve zbog kontraobavještajnog rada HDZ-a BiH i u svrhu sustavnog pretvaranja laži u istinu i diskreditiranju HSP-a i njegovih dužnosnika”.

 

I Budimir smatra da je napad na njega i Asića “logična posljedica višemjesečnog stvaranja ozračja linča od strane pojedinih medija i novinara, posebice Večernjeg lista” protiv čijeg će glavnog urednika Joze Pavkovića i pojedinih novinara podnijeti tužbu.

 

“Bilo bi smiješno da nije žalosno, ali taj isti medij kao razlog za napad na gospodina Asića navodi moje podizanje srednjeg prsta prilikom izlaska iz salona. Jedino pozitivno u svemu tome je kako se prvi put u autorskom tekstu Večernjeg lista spominjem kao predsjednik Federacije, bez pridjeva nelegalan i nelegitiman.

 

Očito, kada se moje dostojanstvo ugrozi, imam pravo biti predsjednikom kako bi vijest jače odjeknula”, kazao je Budimir te pozvao sve mjerodavne institucije da poduzmu sve što je u njihovom moći kako bi se konačno stalo u kraj huškačkom novinarstvu.

 

On je naglasio da na svadbi u Kruševu nikoga nije provocirao, te je ispričao da je na proslavu stigao u subotu poslije 23.00 sata, nakon povratka iz Posavine i da je sa suprugom izašao na plesni podij kada mu je prišao Vjekoslav Galić i zaprijetio smrću.

 

”Gospodin Asić je napadača pokušao smiriti, intervenirajući kod mladoženjinog oca. Cijela situacija je kulminirala kada je gospodin Asić odlučio napustiti svatove. Izašavši iz svadbenog salona u društvu majke, supruge i četvero maloljetne djece, s leđa ga je napala skupina od desetak mladića, među kojima je bio i Stanko Galić, mladoženja”, ispričao je Budimir.

 

On je poručio da ništa neće zaplašiti dužnosnike HSP-a, ističući da će se boriti za poboljšanje pozicije hrvatskog naroda u BiH, koji je neravnopravan.

 

Budimir je ocijenio da su za neravnopravnost Hrvata u BiH najodgovorniji upravo oni koji njega i njegove stranačke kolege nazivaju izdajnicima hrvatskog naroda.

 

Na konferenciji za novinare HSP-a BiH trebao je nazočiti i zastupnik u Parlamentu FBiH Željko Asić, no kako su kazali u HSP-u, nije došao jer se osjeća iznimno loše zbog ozljeda koje je zadobio ispred svadbenog salona u Kruševu.

 

hspf.info

 

Komentari

komentara